Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ECU на Alfa Romeo 147, 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ECU на Alfa Romeo 147, 1.9 JTD

Здравейте,

имам следния проблем.
    От около две седмици често при даване на контакт, на таблото на автомобила едновременно се появяват грешки в имобилайзера и VDC, и не може да запали, като след няколко давания на контакт в някой момент спира да ги дава и пали.
    В паметта се записват грешки:
    • P0606 - Control Unit fauly
    • C1521- ABS Data line
    • C1522 - ABS Data line

До преди тези две седмици в продължение на месец от време на време ми даваше грешка P0606 и колата палеше малко по-трудно.
    В този период смених акумулатор, тъй като стария беше поотслабнал и датчика за коляновия вал, но не помогна.

След като запали, в работата на автомобила няма никакви признаци за проблем.

За сега май отивам към смяна на ECU

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и намерил ли е решение? Или поне някой има ли идея от какво може да се получава?

П.П. Ако има някакво значение, колата има чип от Бобо поставен при предните собственици.
    Last edited by Walker; d.m.y г., 19:35.
    --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
    sigpic

Виж буксите на имобилайзера
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Виж буксите на имобилайзера
      Антената на имобилайзера работи.
      Отделно разкачихме и закачихме всички букси при таблото с бушоните.
      sigpic

Comment

на 166 имам една черна кутийка, буксите на нея ми правеха проблем и от десет контакта палеше веднъж

Comment

на 166 имам една черна кутийка, буксите на нея ми правеха проблем и от десет контакта палеше веднъж
          При 147 кутийката е зад бушоните и прави доста неща. Сваляхме я и я прегледахме... Възможно е и в нея да е проблема, но на пръв поглед не видяхме нищо изгоряло.
          sigpic

Comment

Имаш ли влага под таблото,хубаво е да се свали боди компа да се отвори и да се провери за влага и спукани спойки.Не се хвърляй да сменяш нищо,защото ще се наиграеш.Според мен проблема е комуникационен. Хубаво е да се проверят и захранванията и масите на ЕКУ-то,също и предната бушониера за влага и клеясали връзки отдолу където са входните и изходните букси /случва се /

---------- Post added at 20:53 ---------- Previous post was at 20:52 ----------

166 и 147 нямат нищо,ама нищо общо.147 е с КАН комуникация,там е проблема някъде
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение

166 и 147 нямат нищо,ама нищо общо.147 е с КАН комуникация,там е проблема някъде
              обръщам му внимание да провери буксите и ми е все тая дали имат нещо общо, не ме интересува, не мисля да се запознавам с устройството 147

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                Имаш ли влага под таблото,хубаво е да се свали боди компа да се отвори и да се провери за влага и спукани спойки.Не се хвърляй да сменяш нищо,защото ще се наиграеш.Според мен проблема е комуникационен. Хубаво е да се проверят и захранванията и масите на ЕКУ-то,също и предната бушониера за влага и клеясали връзки отдолу където са входните и изходните букси /случва се /
                В същност, приятеля, който разглабя кутийката с имобилайзера каза, че според него е имало влага там, та явно пак ще го разглабяме
                Благодаря!
                sigpic

Comment

Не бързай да сменяш нищо.
                  Прегледай си хубаво минусовата клема на акумулатора, масите дето са закачени на нея и тези дето са на купето.
                  Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                  Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

147 има проблем с масите под десния фар,особено Селетата

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

При P0606 - Control Unit fauly защо си играете да търсите външни проблеми?
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                        При P0606 - Control Unit fauly защо си играете да търсите външни проблеми?
                        Aбе аз съм виждал разни ТС-и със 7.3.1. ,по точно Спайдър,с такива грешки да си карат с години,без да имат проблеми с паленето.

Comment

В момента имам при мен едно Стило ЖТД 115 със същата грешка и други + не работеща хидравлика пак с грешка Control Unit fauly...
                          Е оказа се проблем с масите. В момента на палене напреженията до някои модули падат до 7 волта. Не знам кое кара и моторния и компа на хидравликата да си мислят че са дефектни???
                          Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                          Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                            Не бързай да сменяш нищо.
                            Прегледай си хубаво минусовата клема на акумулатора, масите дето са закачени на нея и тези дето са на купето.
                            Благодаря за отговора, но освен масите под десния фар има ли други?
                            sigpic

Comment

Проверихме всички маси и букси, но нямаше подобрение.
                              Накрая сменихме компа и комуникацията, и се оправиха нещата

След горната манипулация изпълнихме и proxi alignment процедурата от multiecuscan-a , т.к. километража на таблото мигаше.

Сега обаче имам и друг проблем (силно казано).
                              Когато ми е пуснат круиз контрола ( включен на On ) ми светва на таблото. Преди не беше. Светваше само след активиране на определена скорост.
                              Дразнещо е. Някой има ли идея как да го "оправя"?
                              sigpic

Comment

Working...
                              X